TRANSILVANIA TOURIST SERVICE SRL
Cataloage
Poze Study Tour

Newsletter
abonare dezabonare
Căutare
căutare avansată


Transylvanian Castle Card Comunitate


VIZITEAZA COVASNA, TINUTUL CONACELOR >> MICLOSOARA >> PENSIUNEA KALNOKY Pensiune 3*

PENSIUNEA CONTELUI KALNOKY
MICLOȘOARA
 
Pensiunea Contelui Kalnoky, este situată în satul Micloşoara, judeţul Covasna. Căsuţele, ca şi întreg satul păstrează caracteristicile Transilvaniei de altă dată, armonia dintre om şi natură.
Pensiunea este alcătuită din căsuţe vechi, ţărăneşti, restaurate cu grijă, mobilate în stil tradiţional secuiesc.
Oaspeţi au posibilitatea să viziteze zilnic locuri importante din împrejurimi, însoţiţi de un ghid specializat, cunoscând astfel moştenirea culturală şi naturală, istoria, tradiţiile şi frumuseţile zonei.
Program „all inclusive” ce include: pensiune completa cu vin, mese à la carte, tururi, activitati, taxe intrari
 
Tarife în EUR/ persoană
 
Tarif
Cazare 1 noapte cu all inclusive
149
 

 

Copii 4-14 ani: 50% reducere

Tarife în EUR/ persoană / noapte - cazare cu mic dejun
Cameră
Tarif
The Count's Room
90
The Countess' Room
90
The Fairy's Room
90
The Prince's Room
120
The Valet's room
80
The Hussar's Room 90
The Ghost's Suite 149
Uncle Imre's Room 90
The Witch's Room 90
 
 
 
 
 
 
Suplimente:
Prânz: 15 EUR/ pers/ zi
Cină: 18 EUR/ pers / zi
Activități: 79 EUR/ pers
 
Luni -Ziua meşteşugăritului
Astăzi veţi avea posibilitatea să vizitaţi cele mai renumite ateliere meşteşugăreşti din regiune. Prima oprire va fi într-un atelier de ţesătorie, unde veţi admira echipamentele şi uneltele vechi, precum şi costumele tradiţionale făcute cu ajutorul războiului de ţesut. A doua oprire va fi la un apicultor local care ne va introduce în arta albinăritului. Această experienţă ne va îndulci până la următoarea oprire: atelierul de tăbăcărie, unde vom studia arta prelucrării pielii prin prezentarea articolelor.
În această zi vom lua prânzul la pensiune. Restul zilei se poate petrece la pensiune, unde puteți bea un ceai pe terasă, să descoperiți parcul sau să vă relaxați pe malul lacului, sau chiar să vă scăldați în apa cristalină.
 
Marţi - Viscri (Deutschweisskirch, Szászfehéregyháza) şi Sighișoara (Schaessburg, Segesvár). 
În această zi veţi învăţa despre saşi. Vom începe călătoria noastră la Viscri, una dintre cele mai impresionante sate săseşti din Transilvania, care a fost inclus şi pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Sus pe deal se află biserica fortificată construit în anul 1230, iar mai târziu în anul 1525 au fost adăugate zidurile fortificate, iar în secolele 15,17 şi 18 cele şase turnuri. Satul a fost salvat de mai multe fundaţii caritabile, printre care şi fundaţia prințului Charles, care a şi cumpărat o casă și a devenit sponsorul principal al salvării satelor săsești. De aici ne îndreptăm spre Sighișoara unde vom lua prânzul  într-un restaurant aflat în centrul oraşului vechi. Sighișoara este unul dintre cele mai semnificative şase oraşe săseşti datând din secolul al XIII-lea, de asemenea centrul istoric este inclus în patrimonial mondial UNESCO. Oraşul este şi totodată presupusul loc de naştere al lui Vlad Ţepeş. Oraşul vechi şi citadela domină Dealul Cetăţii. În turul oraşului veţi vizita Citadela, Turnul de ceas, biserica monahală şi câteva dintre turnurile meşteşugarilor. Urcând pe treptele scării acoperite veţi ajunge la Biserica renovată din Deal şi cimitirul săsesc.
 
Miercuri - Micloșoara
Astăzi veţi avea posibilitatea să vizitaţi munții din jurul satului. Veți putea observa diferite specii de păsări, animale sălbatice și plante potrivit sezonului, precum orchidee primăvara, vara și toamna ciuperci în pădure. Prânzul constă într-un picnic în mijlocul naturii, unde vă puteți simți de parcă ați fi într-o nuvelă de Jane Austen, Lev Tolstoy sau Bánffy Miklós. Ghidul dumneavoastră vă va oferi informații istorice despre regiune.
 
Joi - Bran (Toerzburg, Tölcsvár) and Râșnoc (Rosenburg, Rozsnyó)
Bram Stoker a imortalizat Transilvania în cartea sa despre Dracula, dar niciodată nu a vizitat regiunea. Castelul Bran, care a devenit cu timpul sinonima Contului Dracula, se află pe o stâncă înaltă, cu o superbă panoramă spre sat. Prin vizitarea superbului castel, ghidul nostru cultural vă va ajuta să vă întoarceţi în timp şi să dezlipiţi realitatea de ficţiune. Lângă caste se află un sat tradiţional reconstruit, prezentând viaţa rurală medievală din Transilvania. După masa de prânz vom vizita ruinele cetăţii medieval de la Râșnov, care datează din 1225 şi care este un ansamblul fortificat situat pe un dealul calcaros aflat într-un superb peisaj montan.
Vineri Brașov (Kronstadt, Brassó) and Prejmer (Tartlau, Prázsmár)
În drum spre Braşov veţi avea posibilitatea să vizitaţi biserica fortificată de la Prejmer. Această biserică avea rolul de a adăposti în cămăruţele interioare atât populaţia satelor apropiate, cât şi mâncare şi animale în caz de asediu. Oraşul Brașov este una dintre cele mai importante localităţi săseşti din Transilvania, fiind şi unul dintre cele mai înflorite așezări montane unde puteţi admira varietatea culturală şi arhitecturală, precum dealurile alpine care înconjoară oraşul. După un prânz în compania ghidului nostru, veţi plimba prin centrul istoric, ajungând în Piaţa Sfatului. La câteva minute plimbare de Piaţa Sfatului se află Biserica Neagră, unde puteţi admira expoziţia cu una din cele mai mari colecţii de covoare orientale din Europa. Vom încheia vizita cu urcarea pe vârful Muntelui Tâmpa cu telecabina, unde puteţi admira panorama oraşului şi savura o cafea.
 
Vineri - Cheile Vârghişului
La circa 25 km nord de Micloşoara, se află cheile Vârghişului, una dintre cele mai frumoase teritorii naturale ale zonei şi cea mai importantă  arie speologică din Transilvania. Apele părăului Vârghiș au săpat aici un sector de chei strâmte şi sălbatice cu o lungime de 7.3 km. În aceste chei exista nu mai puțin de 125 de peșteri, dintre care 50 sunt accesibile turiștilor. În aceste peşteri locuiesc o mare varietate de păsări, mai ales specia bufniţelor. Cu ajutorul ghidului veţi traversa râul pe lângă pereţii abrupţi de stâncă şi veţi intra în câteva peşteri. Pentru cei interesaţi există posibilitatea căţărării pe stânci şi a unei plimbări pe creastă, admirând superba panoramă asupra cheii.
 
Sambata - Ţinutul Secuiesc
Regiunea Carpaţilor de est este ţara secuilor, un grup etnic maghiar cu o conștiință istorică aparte, cu specificități etnografice şi de dialect. În cursul excursiei veţi vizita satul secuiesc Micloşoara unde veţi face cunoştinţă cu o familie de meşteri populari (sculptori de lemn şi pictori de mobilă) care duc mai departe moştenirea familiei încă din anii 1500. Totodată vom vizita şi biserica unitariană locală, interiorul căruia (casetele pictate pe lemn) a fost decorată şi restaurată de ei. În celălalt sat apropiat vom vizita moara veche de apă care este funcţionabilă şi astăzi şi este condusă de către cea mai bătrână doamnă din sat. La faţa locului vom degusta şi apa minerală locală. După un prânz delicios în satul vecin vom vizita biserica fortificată din Aita Mare (Nagyajta), datând din evul mediu, şi unde vom afla despre religia locală, unitariană.
 
Duminică – Vizită cu căruţa trasă de cai
Cutreieră dealurile şi câmpurile înflorite în jurul satului Micloşoara cu căruţa sau pe cal, explorează pădurile, vegetaţia şi varietatea bogată a unor specii de animale sălbatice cum ar fi: căprioara, vulpe, iepure de câmp, sau urs. Totodată puteţi observa varietatea bogată de păsări, cum ar fi vulturul sau barza. În timpul primăverii şi verii covorul de flori sălbatice, ornate cu fluturi oferă o senzaţie de estetică aparte.
În timpul excursiei sunt oferite băuturi şi mâncarea în stil picnic/barbecue .
 
Vă rugăm să luaţi în considerare posibilitatea schimbării programului.
Mulțumim că ne-aţi ales!
Vizita dumneavoastră contribuie la dezvoltarea sustenabilă a Transilvaniei, precum şi la prezervarea patrimoniului cultural şi natural. Fundaţia  Kálnoky colaborează cu Fundaţia Prinţul de Wales România.


Informaţii despre SC. TRANSILVANIA TOURIST SERVICE SRL.